UMTB etapový přeběh legendárního Ultra Tour du Mont Blanc

Kdo se mnou trénuje ví, že od dnešního dne tedy pátku 20. 8. 2021 do 30. 8. 2021, společné tréninky nebudou. Je mně velkou ctí a jsem potěšen, že jsem se zase vrátil a jsem již potřetí členem týmu trenérů na přeběhu legendárního Ultra Tour du Mont Blanc. Na tento závod je nesmírně obtížné se dostat. Je třeba se kvalifikovat a ještě mít štěstí. My si proběhneme nádhernou trailrunningovou trať před závodem v pěti etapách a následně budeme užívat atmosféru závodu, fandit a běhat v Chamonix.

1. etapa

Chamonix – Les Contamines (31km /↑1525m /↓1403m) – 31.km UTMB Vyběhneme z centra Chamonix (1035m) směrem na první kopec Le Delevret (1853m), seběh do St. Gervais (818m) a následný lehký výstup do Les Contamines (1153m)

2. etapa

Les Contamines – Courmayeur (47km /↑3013m /↓2979m) – 78.km UTMB Výstup na Col du Bonhomme (2329m) a jeho o kousek většího bratra Croix du Bonhomme (2412m) s následným seběhem do Les Chapieux (1554m). Následuje „bonbónek“ dnešní etapy – zdolání nejvyššího kopce celého UTMB a dalších dvou vrcholů nad 2400m – Col de la Seigne (2516m – hranice mezi FR a IT), Col des Pyramides Calcaires (2600m) a Arete du Mont Favre (2435m). Seběh na Lac Combal (1970m) a do Courmayeru (1195m).

3. etapa

Courmayeur – La Fouly (31km /↑2054m /↓1647m) – 109.km UTMB Výstup na Refugio Bertone (1979m), traverz na Refugio Bonatti (2015m), Grand Col Ferret (2584m ) druhý nejvaššší bod na hranici mezi Itálií a Švýcarskem. Seběh do La Fouly (1600m).

4. etapa

La Fouly – Trient (31km /↑1880m /↓1647m) – 140.km UTMB, Seběh o Praz de Fort (1100m) s následným výstupem na Champex-Lac (1466m). Kolem jezera do Paln de L’au (1330m). Nejyšší bod etapy – La Giete (2105m). Seběh do Trientu (1303m).

5. etapa

Trient – Chamonix (31km /↑1781m /↓2026m) – 171.km UTMB  Ostrý výstup na Catogne (2598m ) na hranici mezi Švýcarskem a Francií, seběh do Vallorcine (1270m) Tete aux Vents (2140m). Seběh  přes La Flegere (1851m) až do Chamonix (1035m).

Budu se snažit vás průběžně informovat a znovu začínáme v září. S o to větším elánem a chutí. Makejte tedy samostatně.

tc